2021-02-27 08:18:21• hírek • Szatmár.ro

Vészhelyzetkezelő központot hoznak létre Szatmárnémetiben

"Új vészhelyzet-kezelő központot hozunk létre, melyet a lehető legmodernebb kommunikációs eszközökkel szerelünk fel" - számolt be a hírről közösségi oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége és a kivitelező pénteken aláírta a „Vészhelyzeteket megfigyelő, koordináló és támogató központ” nevet viselő projekt megvalósításának tervezési és kivitelezési szerződését. A projekt tulajdonképpeni haszonélvezője a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség lesz, a tervezést és a kivitelezést pedig a szatmárnémeti Euras Kft. és a nagybányai Aedilis Proiect Kft. végzi el.


A központ a jelenleg a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség használatában lévő, a szatmárnémeti Titu Maiorescu utca 23-25. szám alatti ingatlanban kap majd helyet, annak teljeskörű felújítása és átépítése után. A beruházás megvalósításával korszerűsítik nemcsak az ingatlant, de növelik a potenciális beavatkozások sokféleségét, modernizálják a berendezéseket, a kommunikációs rendszert és az informatikai hálózatot egyaránt - derül ki a bejegyzésből.


A kivitelezőnek 27 hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzéséhez. A szerződés összértéke 2.992.699,42 lej (áfa nélkül), melyet teljes egészében Szatmár megye költségvetéséből fedeznek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: